Hrvatski pevač predložen za počasnog građanina Sarajeva

Izvor: B92, 19.Feb.2024, 15:20

Hrvatski pevač predložen za počasnog građanina Sarajeva

Hrvatski pevač Toni Cetinski predložen je za počasnog građanina Sarajeva, ali predlog je odbijen.

Odbornik Naše stranke Adi Škaljić rekao je za Klix.ba da je Tonija predložio jer se rukovodio svime što je uradio za Sarajevo.

"Od prvog posleratnog koncerta u Sarajevu, nakon kojeg su on i njegov bend uhapšeni i razmenjeni kao ratni zarobljenici, zatim snimanje spota u Sarajevu za pesmu 'Prah i pepeo' >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u kojem su prikazana stradanja u Sarajevu, pa sve do novca koji je donirao za rad Roditeljske kuće, dovodio goste da pevaju deci itd", kazao je Škaljić.

Ipak, predlog nije dobio dovoljnu podršku Komisije za imenovanja.

Kako saznajemo, niko nije imao ništa protiv Cetinskog, no mnogi smatraju da bi u ovom trenutku bilo licemerno dati priznanje Grada Sarajeva hrvatskom pevaču nakon što mu je nedavno otkazan koncert u Sarajevu povodom 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara zbog nesuglasica lokalnih institucija o načinu finansiranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.