Gradonačelnica Barselone: Katalonski pokušaj otcepljenja je katastrofa

Izvor: RTS, 11.Nov.2017, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnica Barselone: Katalonski pokušaj otcepljenja je katastrofa

Smenjeni predsednik katalonske vlade Karles Puđdamon stvorio je "katastrofu" insistiranjem na otcepljenju tog regiona od Španije, istakla je gradonačelnica Barselone Ada Kolau.
Ada Kolau je žestoko je kritikovala "neodgovorno" ponašanje Puđdamona i njegovih istomišljenika, koje je stvorilo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << političku krizu u Španiji, prenosi Fena.

"Oni su isprovocirali napetosti jednostranom objavom nezavisnosti koju većina građana ne želi. Oni su prevarili građane radi vlastitih interesa", izjavila je Kolau na sastanku sa članovima njene stranke.
Kako se navodi, Kolau je protiv nezavisnosti, ali tvrdi da podržava slobodan zvanični referendum o tom pitanju.
Katalonski poslanici proglasili su 27. oktobra nezavisnost Katalonije nakon što je na referendumu održanom 1. oktobra izglasano otcepljenje od Španije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kritike na račun Pudždemona: Katalonski pokušaj otcepljenja je katastrofa

Izvor: BKTV News, 11.Nov.2017

Karles Pudždemon je stvorio "katastrofu" insistiranjem na otcepljenju Katalonije od Španije, izjavila je danas Ada Kolau, gradonačelnica Barselone...Ona je žestoko je kritikovala "neodgovorno" ponašanje Pudždemona i njegovih istomišljenika, koje je stvorilo političku krizu u Španiji, prenosi...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.