GOLA SRBIJA Ovo su najpoznatije nudističke plaže u našoj zemlji

Izvor: Blic, 14.Jun.2015, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GOLA SRBIJA Ovo su najpoznatije nudističke plaže u našoj zemlji

Nizvodno od Štranda na bačkoj obali, u blizini vikend naselja Kamenjar, nalazi se Novosađanima omiljena nudistička plaža, dok je u blizini Oficirca na sremskoj strani druga, manje poznata. Do obe nudističke plaže obično se stiže biciklom jer je svaka od centra udaljena oko tri kilometra. Beograđani se, pak, mogu pohvaliti samo jednom zvaničnom naturističkom plažom - na Adi Ciganliji.

Ušuškane u priobalju Dunava, daleko od očiju radoznalaca svakodnevno, a pogotovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vikendom ove plaže posećuju ljubitelji nudizma. Dolaze sami ili porodično, a jedino im je bitno da imaju svoj mir.

- Nije mi teško da dođem biciklom i potrebno je oko 15 minuta vožnje. Svi dolaze biciklom, a ponekada se dogodi da plažu posete i čamcima. To je u većini slučajeva kada je Dunavska regata, pa gosti svrate na plažu da se malo odmore od plovidbe - kaže Robert S., nudista iz Novog Sada.

Godinama posećuje nudističku plažu na Kamenjaru i kaže da je u neposrednoj blizini još sedamdesetih godina postojalo okupljalište ljubitelja nudizma.

- Uvek je bilo onih koji žele da uživaju u miru i lepotama Dunava. Tako je bilo i u prošlom veku, ljubitelja nudizma bilo je i tada - kaže Robert S.

Za razliku od Novosađana, beogradski nudisti svoj "stil života i prihvatanje prirode", prema rečima predsednika Naturističke organizacije Srbije Gorana Filipovića slobodno mogu doživeti na jedinoj "nezvanično zvaničnoj" plaži na Adi Ciganliji.

Ipak, najzanimljivije plaže za nudiste nalaze se van Beograda i novog Sada, a o njima možete pročitati na sajtu "24 sata".
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.