Đilas obilazi radove

Izvor: S media, 30.Jul.2010, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas obilazi radove

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas obići će u ponedeljak, 2. avgusta radove na izgradnji mosta preko Ade Ciganlije, saopštila je danas Služba za informisanje Gradske uprave.

Gradonačelnik će u ponedeljak u 8.00 prisustvovati spajanju zadnjeg raspona mosta preko Ade Ciganlije sa pilonom.

Preko čukaričkog rukavca kompletiran je zadnji raspon mosta i betoniranjem poslednja dva metra >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << obaviće se spajanje sa već završenom kolovoznom konstrukcijom na pilonu.

Armirano-betonska konstrukcija zadnjeg raspona mosta dugačka je 200 metara i teška oko 20.000 tona.

Most na Adi Ciganliji, čija izgradnja će koštati 118,6 miliona 929 metara i širok 45 metara. Imaće šest saobraćajnih traka, dva koloseka za šinski saobraćaj i dve pešačko-biciklističke staze. Maksimalna propusna moć mosta biće oko 12.000 vozila na sat.

Kako je ranije najavljeno, most bi trebalo da bude završen u oktobru 2011. godine.

U saopštenju se navodi da će radove obići i zamenik gradonačelnika Milan Krkobabić, pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Bijelić, gradski arhitekta Dejan Vasović i direktor Direkcije za gradjevinsko zemljište i izgradnju Beograda Boris Ranković.

Dogadjaju će prisustvovati i članovi Gradskog veća, šefovi odborničkih grupa u Skupštini grada, sekretari nadležnih sekretarijata i predstavnici opština Novi Beograd i Čukarica.

Čitav proces izgradnje može neprekidno da se prati na internetu, putem mrežnih kamera, na internet strani www.savabridge.com.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Spajanje dela mosta sa pilonom

Izvor: Danas, 30.Jul.2010

Gradonačelnik Dragan Đilas, zamenik i pomoćnik gradonačelnika Milan Krkobabić, pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Bijelić, gradski arhitekta Dejan Vasović i direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Boris Ranković, prisustvovaće u ponedeljak, spajanju zadnjeg raspona mosta...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.