Đilas: Postignut dogovor sa Francuskom o izgradnji metroa u Beogradu

Izvor: Studio B, 14.Avg.2011, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Postignut dogovor sa Francuskom o izgradnji metroa u Beogradu

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najavio je da se posle višegodišnjih pregovora došlo do definitivnog dogovora sa Francuskom o izgradnji metroa u Beogradu.

Građevinski radovi treba da počnu u naredne dve godine i prvu liniju metroa treba očekivati 2016. ili početkom 2017.

- Sa mostovima kod Ade i Borče i metroom verujem da ćemo saobraćaj u Beogradu uvesti u neke normalne tokove. Želeo bih da naglasim >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i da će Beograd veliku pažnju posvetiti PKB-u, od kojeg želimo da napravimo uspešno i profitabilno poljoprivredno preduzeće. U PKB-u želimo da postavimo novi model rada koji će se u budućnosti primenjivati u celoj Srbiji - rekao je gradonačelnik Beograda.

On je podsetio i da će most preko Ade Ciganlije, spojen pre nekoliko dana, biti završen do kraja godine.

- Građani su za vikend mogli i sami da prošetaju preko njega i uvere se o kakvoj je građevini reč. Svi podaci o ceni mosta i svih saobraćajnica koje prate ovaj projekat javni su i nema nikakve tajne, sve cene se znaju. Moj posao je da obezbedim uslove da Beograd posle 40 godina dobije most, a ne da ga gradim jer se u to ne razumem. To smo prepustili stručnjacima - rekao je Đilas.

On je istakao da most kritikuju oni koji za 20 godina bavljenja politikom ni šupu nisu napravili, a pričaju o tome kao da su najveći stručnjaci na svetu. Svaki ugovor i plaćanje kontroliše Evropska banka, najveća svetska firma Luj Beržer vrši nadzor, projekat je smislio predsednik SANU Nikola Hajdin.

- Ovaj most nije moj politički projekat, on će daleko nadživeti i moj i političke živote mnogih, a ostaće na korišćenje građanima Beograda i Srbije - rekao je Dragan Đilas.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.