Dečaku iz kofera odobren privremeni boravak u Španiji

Izvor: Radio 021, 22.Maj.2015, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečaku iz kofera odobren privremeni boravak u Španiji

Vlada Španije odobrila je privremeni boravak osmogodišnjem dečaku iz Obale Slonovače koga je jedna devojka pokušala da u Španiju prokrijumčari u koferu.

Adu Uatara je otkriven kada je policija skenirala kofer 7. maja u Seuti, španskom gradu-enklavi u Severnoj Africi. Tamošnja služba Ministarstva unutrašnjih poslova je objavila da je dečaku odobrila boravak na godinu dana.

Policijske slike skeniranog kofera šokirale su mnoge. Dečakov otac i majka žive >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << legalno u Španiji, ali je otac sada uhapšen pod optužbom da je pokušao da prokrijumčari sina. Njegov advokat kaže da otac nije znao za taj plan, već da je verovao da će mu sina dovesti legalno, pošto mu je platio vizu.

Dečak je za sada u centru za maloletnike u Seuti. Žena koja je pokušala da ga prošvercuje u koferu je takođe uhapšena. Ona nije ni u kakvom srodstvu s dečakom.

Bračni par Uatara, iz Obale Slonovače, legalno živi na španskim Kanarskom ostrvu Fuerteventura već sedam godina, radeći u perionici. Tek nedavno su dobili dozvolu da im se u Španiji pridruži samo jedno dete, njihova 11-godišnja ćerka, jer im je mesečni prihod manji od 1.331 evra koliko vlasti smatraju da je potrebno paru za staranje o dvoje dece.
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.