Deca sa invaliditetom učestvuju na manifestaciji Radost Evrope”

Izvor: Blic, 30.Sep.2011, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca sa invaliditetom učestvuju na manifestaciji "Radost Evrope”

Deca sa invaliditetom učestvovaće u ovogodišnjim manifestacijama "Radost Evrope" i "Dečja nedelja".

Predsednik gradskog Savetodavnog tela za osobe sa invaliditetom Darko Ivić je istakao da je grad na ovaj način želeo da omogući druženje dece sa invaliditetom s mališanima iz čitave Evrope, što je veoma važno za njihovu inkluziju.

Rekreacija na Adi

Jedna od najvažnijih manifestacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << biće održana na sportskom terenu prilagođenom osobama sa invaliditetom na Adi Safari, gde će biti organizovan zabavno- rekreativni program za decu sa invaliditetom i decu bez roditeljskog staranja, uz posetu i učešće dece iz programa "Radost Evrope". Program obuhvata sportski sadržaj (pikado, mačevanje, taj-či, boćanje, košarku, badminton, stoni tenis, igre iznenađenja i drugo) u pratnji sportskih saradnika, kao i spremanje ručka u kotliću.

- Pripremili smo nekoliko zanimljivih druženja i na izvestan način spojili dešavanja u okviru "Radosti Evrope" i "Dečje nedelje", koja je ove godine posvećena deci sa invaliditetom. Najpre će mališani u subotu učestvovati na velikom karnevalu "Radosti Evrope", u okviru kojeg je planiran svečani defile od platoa kod Crkve Svetog Marka do fontane na "Tašu", s početkom u 17 časova. U ponedeljak, 3. oktobra, u 18.30 sati deca će se družiti s vršnjacima iz Litvanije, Hrvatske i Crne Gore, koji će prvi put doći u Školu za oštećene sluhom "Stefan Dečanski". Predviđen je prigodan program za goste i zajednička izrada predmeta od gline - rekao je Ivić.

Za decu je obezbeđeno 150 karata za koncerte u okviru programa (3. oktobra u 11, 16 i 20 časova u Dečjem kulturnom centru), kao i 150 karata za svečani koncert 42. međunarodnog susreta dece Evrope, pod nazivom „Kad bi drveće hodalo”, u sredu, 5. oktobra, u 20 časova u velikoj sali "Sava centra".

Ivić je pozvao sve beogradske mališane da se pridruže manifestacijama otvorenog tipa, kao što su karneval i druženje na Adi, kako bi zajedno sa decom sa invaliditetom uživali u lepim dešavanjima i na taj način pomogli njihovu inkluziju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.