Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Sep.2018, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Rekonstruisano 18 škola tokom letnjeg raspusta

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Adi da je tokom letnjeg raspusta završena rekonstrukcija 18 škola širom Srbije.

Ona je to rekla prilikom posete Osnovnoj školi "Čeh Karolj" u Adi, na severu Vojvodine, u čiju je rekonstrukciju uloženo 82 miliona dinara.

"Ova škola je prvi put rekonstruisana nakon više od sto godina i ovo je veoma važan dan, jer je obrazovanje jedan od najvećih prioriteta Vlade Srbije i Pokrajinske vlade", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << poručila je predsednica Vlade Srbije.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da će ova školska godina biti "reformska, jer će obogatiti i unaprediti ukupan proces obrazovanja".

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da vojvođanska vlada radi na rekonstrukciji škola "širom pokrajine, ali i na brojnim drugim projektima koji imaju za cilj jačanje obrazovanja u svim njegovim segmentima".

"Ovo je slika mnogo boljeg stanja u prosveti u odnosu na ono koje je bilo pre pet ili deset godina", ocenio je Mirović i izrazio uverenje da će najavljeno povećanje zarada u prosveti dodatno ojačati ovu oblast.

"Posebno sam zahvalan što smo danas u Adi, i što odavde počinje nova školska godina, ovo je veoma snažna poruka kako roditeljima i deci tako i široj javnosti", izjavio je predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Brnabić: Rekonstruisano 18 škola tokom letnjeg raspusta

Izvor: Beta Video, 03.Sep.2018

ADA - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Adi da je tokom letnjeg raspusta završena rekonstrukcija 18 škola širom Srbije. Ona je to rekla prilikom posete Osnovnoj školi ``Čeh Karolj`` u Adi, na severu Vojvodine, u čiju je rekonstrukciju uloženo 82 miliona dinara. CH2

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.