Izvor: Blic, 01.Maj.2023, 09:04

Beogradska izletišta već puna, POZICIJE SE ZAUZIMALE JOŠ JUČE! Najpopularnija Ada, Košutnjak i Zvezdarska šuma: Žurke krenule od rane zore (FOTO)

Danas obeležavamo Prvi maj - Međunarodni praznik rada, koji je prvi put u Srbiji ozvaničen 1. maja 1893. godine i to velikim protestnim skupovima u Beogradu. Na prostoru Balkana obeležavanje Prvog maja više se veže uz gozbu i slavlje u prirodi, a manje za istorijsko sećanje na dostignuća svetskog radničkog pokreta, demonstracije i borbu za radna prava.
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas je Međunarodni praznik rada, u Srbiji bez velikih skupova

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Maj.2023

U Srbiji i u svetu danas se obeležava Međunarodni praznik rada - Prvi maj, dan kada bi radnici trebalo da izraze opštu solidarnost i sete se žrtava koje su pripadnici radničkog pokreta podneli kako bi se izborili za veća radna prava.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.