Beograđanin Velimir Vukojević prvi došao do krsta na Adi

Izvor: Press, 19.Jan.2013, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđanin Velimir Vukojević prvi došao do krsta na Adi

Vukojević je bio prvi u konkurenciji od oko 60 plivača, među kojima su i pripadnici Vojske Srbije, Žandarmerije, članovi borilačkog udruženja "Svibor".

Krst od leda, za koji se plivalo na temperaturi vazduha od nula stepena i vode od 3,6 stepeni, šačinjen je od prošlogodišnje svete vodice iz Hrama svetog Đorđa na Banovom Brdu i težak je između 10 i 15 kilograma.

Trasa je bila duga 33 metra što simbolizuje godine života Isusa Hrista.

Ledeni krst su iz helikoptera spustili su padobranci, a nakon toga on je položen u vodu.

Događaj ne beogradskoj Adi Ciganliji posmatralo je više od 1.000 građana.
Pogledaj vesti o: Ada,   Vojska Srbije

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Časni krst koji je na Adi osvojio Velimir Vukojević doneo padobranac

Izvor: Blic, 19.Jan.2013

Beograđanin Velimir Vukojević, brzim i nepokoloebljivim zamasima koji su ostavili ostale takmace daleko iza, stigao je prvi danas do bogojavljenskog krsta na Adi Ciganliji. On je pobedio u konkurenciji 60 plivača među kojima su bili i pripadnici Vojske Srbije, Žandarmerije i borilačkog kluba "Svibor"....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.