Balerina Ada Raspor osvojila drugu nagradu u Kijevu

Izvor: RTS, 10.Mar.2016, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balerina Ada Raspor osvojila drugu nagradu u Kijevu

Solistkinja baleta Narodnog pozoršta u Beogradu i studentkinja druge godine Instituta za umetničku igru, odsek pedagogija klasičnog baleta, Ada Raspor, osvojila je drugu nagradu na Internacionalnom takmičenju MYSL-POTOK za klasičan balet i koreografiju u Kijevu.
Žiri prestižnog takmičenja činili su: Sergej Bondur (Ukrajina), Andrej Moraves (Poljska), Evgenij Kajgordov (Ukrajina), Irina Gandijčuk >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << (Ukrajina), Nobuhiro Terada (Japan), Marina Vezhnovec (Belorusija), Henrik Čarnovski (Poljska), Elena Dubrovina (Ukrajina) i Dmitri Kljavin (Ukrajina), navedeno je u saopštenju Instituta za umetničku igru.

Ada Raspor se u delu takmičenja posvećenom klasičnom baletu predstavila varijacijama "Gmazati" iz "Bajadere" i "Odaliske" iz "Korsara", a u delu za savremenu igru izvela je koreografiju Aleksandra Ilića "Swan" (Bach's cello Suite).
U okviru Gala koncerta završne večeri, na kome je nastupio i Denis Matvijenko, žiri takmičenja je odlučio da srpska predstavnica izvede koreografiju "Swan".
Takmičenje je šesti put održano u Kijevu od 5. do 7. marta.
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.