BG bajke: Grad kakav je mogao da bude, a nije (FOTO)

Izvor: BKTV News, 06.Mar.2013, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG bajke: Grad kakav je mogao da bude, a nije (FOTO)

Da su realizovani svi najavljivani projekti, Beograd bi danas bio mnogo lepši, uređeniji i funkcionalniji grad za život. Ovako, obećavali su nam kule i gradove, najavljivali velike projekte, od kojih nikad ništa nije bilo.
Od metroa, preko žičare na Adi, nikad završenog Prokopa, do izmeštanja Autobuske stanice i „otvaranja Savskog amfiteatra“… Mogu se nizati na desetine lokacija koje nikako da budu “privedene nameni”.
To, nažalost, nije sve. Još mnogo je ideja >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << koje se provlače već decenijama, a uglavnom služe za skretanje pažnje sa pravih problema, kao i za lakše dobijanje izbora.
Poslednji put se u javnosti čulo za Marinu Dorćol u septembru 2010. kada je kompanija “Engel Marina Dorćol”, koja je u februaru 2006. dobila u zakup marinu na 99 godina, promenila vlasnika. Kompleks, od gotovo 150.000 kvadrata poslovnog i stambenog prostora, sa obaloutvrdom za 150 vezova, trebalo je da počne da se gradi u proleće 2011.

Kad je 8. oktobra 1977. počela izgradnja Prokopa niko nije očekivao da će to biti prestonički Skadar na Bojani. A tako je i do današnjeg dana. Decenijama su se međusobno optuživali grad i republika ko treba Prokop da završi i kome pripada. Bio je čak i jedan pokušaj uvođenja stranog (mađarskog) investitora, ali dogovor nije postignut.

Beogradska autobuska stanica je na “privremenoj lokaciji” više od 40 godina. Toliko, naime, postoji namera i ideja da bude izmeštena. Poslednji rok koji su gradske vlasti sebi postavile za završetak tog projekta bila je 2010, ali teško da će u gradskoj kasi da se nađe para za ovako veliki infrastrukturni projekat u ovoj godini.

U julu 2011. kompanija ABD najavljivala je da će uložiti sto miliona evra i zaposliti na stotine ljudi kako bi bio izgrađen hotel sa pet zvezdica, tržni centar i podzemna garaža za 600 automobila. Sve je trebalo da bude završeno do ove godine, prvi urbanistički konkurs za Rajićevu raspisan je još 1999. godine.

Preko puta Kombak arene, u Bloku 26, izraelska kompanija CEE trebalo je pre dve godine da počne izgradnju četiri kule, visoke 185 metara, površine 460.000 hektara. Bile bi to najviše zgrade u Beogradu, svaka bi imala, kako je planirano, po 42 sprata. Ipak, dalje od najave nije se stiglo.
Izvor: 24 sata
Tweet
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Beogradske bajke sa tužnim krajem

Izvor: B92, 06.Mar.2013

Beograd -- Da su realizovani svi najavljivani projekti, Beograd bi danas bio mnogo lepši, uređeniji i funkcionalniji grad za život...Ovako, obećavali su nam kule i gradove, najavljivali velike projekte, od kojih nikad ništa nije bilo...Od metroa, preko žičare na Adi, nikad završenog Prokopa,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.