Apel posetiocima Ade Ciganlije

Izvor: Studio B, 04.Avg.2012, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apel posetiocima Ade Ciganlije

Najveći broj građana vrele dane provodi na Adi, odakle apeluju da se pravila na kupalištu moraju poštovati. Iz JP "Ada Ciganlija" upozoravaju da se kažnjava prodaja alkohola maloletnicima i apeluju na posetioce da ne kupuju piće od preprodavaca na plaži.

JP "Ada Ciganlija" pozvala je posetioce Savskog jezera da se ponašaju odgovorno i pridržavaju pravila kupališta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << zbog sopstvene bezbednosti.

U saopštenju "Ade" se navodi da zbog novog toplog talasa i izuzetno visokih dnevnih temperatura, Savsko jezero poseti i više od 150.000 posetilaca dnevno, zbog čega je neophodan pojačan oprez svih prisutnih na kupalištu.

Kupanje na Savskom jezeru dozvoljeno je i bezbedno samo u obeleženim zonama, kao i u toku radnog vremena kupališta od 10 do 20 sati, a najstrože je zabranjeno i opasno kupati se pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Zbog visokih temperatura, poseban oprez savetuje se hroničnim bolesnicima, koji treba da se pridržavaju svojih redovnih terapija, dok se roditeljima savetuje da paze na svoju decu.

Ne preporučuje se naglo ulaženje u vodu, kao ni odmah nakon obroka ili punog stomaka, a neplivačima je na raspolaganju besplatna obuka u plivanju.

Na Savskom jezeru svakodnevno dežura spasilačka služba, kao i ekipe hitne pomoći, ali se je pridržavanje pravila kupališta obavezno kako bi se izbegli incidenti, navodi se u saopštenju "Ade Ciganlije".

 

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.