Ambasadori SAD i Kanade zasadili drveće na Adi Huji

Izvor: Press, 26.Nov.2012, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasadori SAD i Kanade zasadili drveće na Adi Huji

Ambasadori SAD i Kanade Majkl Kirbi i Roman Vaščuk, direktor Apatinske pivare Ilija Šetka i osnivač pokreta Supernatural Srđan Stanković zasadili su danas više od 20 novih sadnica drveća u znak podrške nastavku projekta formiranja gradskog parka i zelene oaze na Adi Huji.

Kirbi je izjavio novinarima da je cilj ovog gesta da se "vrate pluća Beogradu", ohrabri društvena odgovornost i pokaže briga o zajednici. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<

Vaščuk je ocenio da lokalne akcije, poput ove današnje mogu imati važan, pozitivan i dalekosežan uticaj.

"Sadnica javorovog drveta koju sam danas posadio na simboličan način predstavlja podsetnik na dugu istoriju saradnje naših dveju država, koja se proteže na duže od jednog veka", rekao je kanadski ambasador.

Šetka, koji je i regionalni predsednik za Srbiju i Crnu Goru kompanije "Molson Kors centralna Evropa", u čijim okvirima posluje Apatinska pivara, istakao je da je odgovoran odnos prema zajednici sastavni deo poslovanja te kompanije.

Apatinska pivara je, prema njegovim rečima, dosad uložila više od 16 miliona dolara u projekte društvene odgovornosti.

Stanković je podsetio da je pre godinu dana na mestu gde je danas posađeno drveće bila ilegalna deponija i naglasio je da ekosistem ne bi osetio nedostatak ljudi, ali da ljudi ne bi mogli da opstanu bez drveća.

U sadnji drveća učestvovali su i volonteri Apatinske pivare i članovi pokreta Supernatural, čime je "zaokružena" prva faza pošumljavanja i formiranja zelene bašte površine veće od 1.000 metara kvadratnih.

Supernatural je u septembru prošle godine pokrenuo projekat oporavka ekosistema Ade Huje. Deponija je do aprila pretvorena u jedinstvenu beogradsku oazu dostupnu građanima, koju čine šetačke staze, zelene učionice, plastenik za gajenje biljaka i igrališta.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Zasađeno 20 sadnica na Adi Huji

Izvor: Blic, 26.Nov.2012

Ambasador SAD Majkl Kirbi, ambasador Kanade Roman Vaščuk, Ilija Šetka, direktor Apatinske pivare, i Srđan Stanković osnivač pokreta Supernatural danas su zasadili 20 sadnica drveća i tako podržali nastavak projekta formiranja gradskog parka i zelene oaze na Adi Huji...Zahvaljujući donaciji Apatinske...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.