Izvor: MozzartSport.com, 30.Apr.2021, 12:52

Ajntraht našao trenera u Holandiji?

Rodžer Šmit bi mogao nazad u Bundes

U trenerskom ringišpilu vodećih nemačkih klubova našao se i četvrtoplasirani Ajntraht. Klub iz Frankfurta po završetku sezone napustiće Adi Hiter, koji se seli u Borusiju Menhengladbah, a po najnovijim vestima iz Nemačke, naslediće ga Rodžer Šmit.

Bivši strateg Salcburga i Bajer Leverkuzena trenutno je u PSV Ajndhovenu, s kojim nije uspeo da prekine >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Ajaksovu dominaciju holandskim fudbalom. Četiri kola pre kraja sezone Filipsovci su na drugom mestu, ali sa čak 12 bodova manje od lidera iz Amsterdama.

9. MAJ: (1,83) AJNTRAHT (3,60) MAJNC (4,40)

Odlazeći Bruno Hubner, koji je zajedno sa Fredijem Bobićem bio zadužen za transfere u klubu iz Frankfurta, u video konferenciji za medije nije želeo da precizira da li je Šmit i koliko ozbiljan kandidat za klupu Ajntrahta, ali je dosta pohvalno govorio o 54-godišnjem strategu.

"Nisam uključen u potragu za trenerom, ali mogu da kažem da je Rodžer apsolutni ekspert, izuzetan trener i fanatik za ofanzivnom igrom. On živi za fudbal i trener je kog bih mogao da zamislim na Ajntrahtovoj klupi", poručio je Hubner, koji se svojevoljno povlači iz kluba.

Pre Šmita, u vezu sa timom za koji nastupaju srpski reprezentativci Filip Kostić i Luka Jović - a veliko je pitanje hoće li i naredne sezone - dovođeni su Sandro Švarc iz moskovskog Dinama i Oliver Glazner iz Volfzburga, Ajntrahtovog konkurenta u borbi za Ligu šampiona, koji odlazi zbog loših odnosa sa sportskim direktorom Jorgom Šmadketom, a na čije mesto bi mogao Mark van Bomel.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.