Ada: Počela da radi nova crpna stanica

Izvor: Radio 021, 05.Nov.2018, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ada: Počela da radi nova crpna stanica

Crpna stanica "Kaloča" u Adi, koja je deo prve faze realizacije projekata iz Abu Dabi fonda vrednih ukupno 13 miliona evra, danas je počela da radi.

"Vode Vojvodine" su u prethodnih godinu dana realizovale 11 projekata iz prve faze Abu Dabi fonda, što će omogućiti navodnjavanje novih 37 hiljada hektara obradivog zemljišta u Vojvodini.

"Cilj je da se na ovaj način podignu svi tehnički kapaciteti i mogućnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za unapređenje poljoprivredne proizvodnje kroz izgradnju novih zalivnih sistema", kazao je potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević.

On je još dodao da je aplicirano za 18 novih projekata vrednih 50,5 miliona evra, u okviru druge faze Adu Dabi fonda. Time će biti omogućeno navodnjavanje 70 hiljada hektara oranica u Vojvodini.

Direktor JVP "Vode Vojvodine" Slavko Vrndžić rekao je da na prostoru gde se nalazi objekat "Kaloča" postoji potencijal za navodnjavanje između osam i 10 hiljada hektara oranica, te da se u sledećoj fazi poljoprivredna dobra moraju infrastrukturno opremiti da koriste vodu iz crpnih stanica.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.