Željko Mitrović sprema ofanzivu

Izvor: B92, 11.Avg.2011, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Željko Mitrović sprema ofanzivu

Beograd -- Sednica UO TV Pink biće održana 18. avgusta dokad ima vremena da se nađe mirno rešenje za spor oko jahte Željka Mitrovića. Dotad vlasnik Pinka kreće u ofanzivu.

Prema navodima TV Pink, vlasnik te televizije Željko Mitrović se "sprema za najtvrđu i najbrutalniju bitku ikada, vraća ljude sa odmora, pripremaju se prilozi, skupljaju materijali, prave analize i potkrepljuju dokazi protiv institucija i lica u Hrvatskoj, koja su odgovorna za nezakonit i korupciono-kriminalni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rad", piše "Danas".

U saopštenju se navodi i da Mitrović sprema niz javnih pitanja za Vladu Hrvatske, kao i za Jadranku Kosor lično. Dodaje se da se, bez obzira na razrešenje problema broda, neke mere u novom programskom konceptu mogu sa sigurnošću očekivati, a "sve u interesu srpskih potrošača i građana Srbije".

"Ono što mene ohrabruje jeste značajno buđenje hrvatske javnosti i visok stepen zabrinutosti oko pitanja incidenata koje srpski državljani doživljavaju u Hrvatskoj. Što se tiče Dubrovnika, to je bila demonstracija dobre volje, da ne kažu posle da smo bahati, arogantni i nekomunikativni Srbi. Znači pokušali smo sve što podrazumeva savremena i civilizovana komunikacija", istakao je vlasnik televizije Pink.

Inače, Centar za praktičnu politiku podneo je predstavku Republičkoj radio-difuznoj agenciji (RRA) protiv TV Pink "zbog direktne diskriminacije državljana Hrvatske, kao i pravnih lica sa sedištem u ovoj državi".

Oni su najavili, takođe, da će predstavka ovim povodom biti upućena i poverenici za zaštitu ravnopravnosti. Centar za praktičnu politiku izražava ozbiljnu zabrinutost povodom nereagovanja po službenoj dužnosti RRA i drugih nadležnih organa.

Prema njihovim rečima, svako raspirivanje mržnje ima posebnu težinu na prostoru zapadnog Balkana, "koji se oporavlja od posledica međuetničkih sukoba iz devedesetih godina".

"Ovakvo ponašanje predstavlja grubo kršenje antidiskriminacionih odredbi kako međunarodnih konvencija, tako i domaćih zakona. Televizija Pink, zabranjujući sve što ima nacionalni predznak 'hrvatsko' u svom programu, namerno stvara atmosferu mržnje i nepoverenja prema Hrvatskoj, koja direktno podstiče neprijateljstvo prema građanima Hrvatske i građanima Srbije hrvatskog porekla", navodi Centar za praktičnu politiku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.