Veštaci: Sin Željka Mitrovića prošao je na zeleno svetlo, vozio sporije od 70 km/h

Izvor: Večernje novosti, 28.Mar.2014, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veštaci: Sin Željka Mitrovića prošao je na zeleno svetlo, vozio sporije od 70 km/h

SAOBRAĆAJNO veštačenje urađeno posle saobraćajne nezgode u kojoj je sin vlasnika TV Pink Željka Mitrovića, Aleksandar, usmrtio Andreu Bojanić (17) pokazalo je da je Aleknsandar prošao na zeleno svetlo semafora u trenutku udara, a ne kroz crveno, kako se spekulisalo na početku. Kako "Novosti", nezvanično saznaju, ekspertiza, koja je urađena na zahtev Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, pokazala je i da se Mitrović mlađi kretao brzinom manjom od 70 kilometara na sat, i to u srednjoj traci. - Ove činjenice nisu bile sporne ni na početku - kaže za "Novosti" izvor blizak odbrani Mitrovića. - Policija je tokom uviđaja pregledala snimke video-kamera koje su postavljene u blizini i one su jasno pokazale da Mitrović nije prošao kroz crveno svetlo, već da je to uradila Andrea. Zbog čega to niko zvanično nije rekao još tada, to ne znam. PRETRČAVANjE Stručnjaci su, kako "Novosti" saznaju, utvrdili i da je devojka, u kobnom trenutku, pokušala da pretrči ulicu. U tom trenutku za pešake je bilo upaljeno crveno svetlo.Na pitanje, da li bi krivično gonjenje sada trebalo da preuzme Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu, s obzirom na to da se saobraćajna nezgoda dogodila na teritoriji opštine Voždovac, naš sagovornik kaže da bi o tome trebalo da odluči Više tužilaštvo u čijoj je nadležnosti sada ovaj predmet. - Ako bismo cenili po zakonu, to bi moralo da se dogodi, jer mi od početka govorimo da ovde nema Mitrovićevog umišljaja - kaže naš izvor. Saobraćajna nezgoda dogodila se prošlog jula u Ustaničkoj ulici, kada je Mitrović vozeći "BMV iks 5" naleteo na Bojanićevu. Prema izjavama očevidaca, Mitrović se navodno nije zaustavio, već je nastavio da vozi dalje. U pratnji oca i advokata, policiji se ubrzo predao. Branio se da je prošao kriz zeleno svetlo semafora i da devojku nije mogao da uoči na vreme.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sin-Zeljka-Mitrovica-prosao-je-na-zeleno-svetlo-vozio-sporije-od-70-km-na-h

Izvor: medio.rs, 28.Mar.2014

Prošle godine je džipom usmrtio Andreu Bojanić

Nastavak na medio.rs...

PREGAZIO DEVOJKU: Aleksandar Mitrović je prošao kroz zeleno svetlo

Izvor: Kurir, 29.Mar.2014, 07:03

Prema nalazu veštaka, sin Željka Mitrovića vozio je sporije od 70 na sat kada je udario Andreu Bojanić..BEOGRAD - Od prvog dana tvrdio da nije kriv...Aleksandar Mitrović (19), sin vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića, prošao je kroz zeleno svetlo pre nego što je u Ustaničkoj ulici naleteo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.