Terens Hil u Beogradu

Izvor: Blic, 01.Okt.2009, 06:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terens Hil u Beogradu

U novembru u studijima PFI u Šimanovicma, u vlasništvu Željka Mitrovića, počinje snimanje filma „Leteći Holanđanin” koga će režirati legendarni italijanski glumac Terens Hil, najpoznatiji po špageti vesternima u kojima je igrao sa Badom Spenserom.

Srpski Holivud koji se već tri godine gradi nadomak Beograda uskoro počinje da radi punom parom, a kako smo saznali od direktorke PFI >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << studija Barbare Sandić-Stetić, nakon filmova „Zona mrtvih” i „Human Zoo”, u Šimanovcima će svoj novi film snimati Terens Hil.

- Planiramo da već krajem godine radimo dva filma sa italijanskim producentima. Terens Hil će raditi projekat „Leteći Holanđanin”, a potom će se raditi TV serija „Il comisario Nardone”. Producent oba projekta je Gvido de Anđelis i njegova kuća DAF. Početkom iduće godine planiramo i veće produkcije sa Englezima i Amerikancima. Imamo više od desetak projekata u završnim fazama pregovora, ali za sada zbog klauzule o tajnosti pregovora ne smemo da otkrivamo njihova imena - rekla nam je Barbara Sandić-Stetić.

Terens Hil je legenda žanra špageti vestern koji je nastao u Italiji. Terens Hil je uradio veliki broj filmova sa svojim kolegom Badom Spenserom od kojih su najslavniji „Zvali su me Triniti”, „Moje ima je Niko” i „I dalje me zovu Triniti”. Glumio je u nekoliko filmova rađenih po vestern romanima Karla Maja, a u bivšoj SFRJ ovi filmovi bili su u vrhu gledanosti.

U poslednjoj deceniji Terens Hil se manje bavi glumom, a više režijom filmova kao što su „Mr. Bilion” i „Marširaj ili umri”.

Mitrović: Holivud u gostima

Film „Leteći Holanđanin” uposliće skoro sve kapacitete studija PFI koji je u završnoj fazi izgradnje.

- Već nekoliko godina se ozbiljno pripremamo i radimo na tome da studio PFI postane konkurentan na području jugoistočne Evrope. Eksperti iz Holivuda su od početka uključeni u posao oko gradnje studija. Do sad su u poseti našim studijima bili mnogi ljudi iz filmskog biznisa i bili su oduševljeni njegovim mogućnostima. Planiram da filmski biznis i PFI studiji u budućnosti budu isplatljiviji i od „Pink televizije” - rekao nam je Željko Mitrović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.