Mitrovića su trovali godinu dana!

Izvor: Press, 26.Jan.2011, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitrovića su trovali godinu dana!

U krvi vlasnika Pinka pronađena supstanca koja je izazvala aplastičnu anemiju, a koja ukazuje na to da je neko pokušao da ga ubije, saznaje Press Željka Mitrovića, vlasnika televizije Pink, koji se već mesec dana u Nemačkoj leči od teškog oblika anemije, neko je pokušao da otruje, nezvanično saznaje Press! Naime, nakon opsežnih medicinskih ispitivanja, ispostavilo se da njegova bolest nije povezana sa dugotrajnim uzimanjem lekova >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << za mršavljenje, već da je u krvi vlasnika Pinka pronađena supstanca za koju se sumnja da ju je bez znanja unosio u organizam tokom 2010. godine.
Policija na potezu
Kako smo saznali od izvora bliskih Željku Mitroviću, sumnja se čak da su ljudi iz njegovog okruženja na poslu pokušali da ga otruju! Policija je, nezvanično saznajemo, pre desetak dana započela istragu o ovome, ali za sada ništa od detalja nismo mogli zvanično da dobijemo.
- Postoji sumnja da je Željka neko pokušao da otruje, i to neko s kim je blizak - navodi izvor Pressa i dodaje: „Lekari iz KBC Bežanijska kosa, koji su vršili sve neophodne analize Željkove krvi, pronašli su tragove opasne materije koja je i izazvala aplastičnu anemiju i zbog koje je Mitrovićev život visio o koncu. Nije u pitanju leukemija, kancer, niti su pronađeni tragovi bilo koje supstance koja ima veze sa nikotinom, alkoholom, drogom ili rizičnim medikamentima za mršavljenje. U pitanju su tragovi koji nedvosmisleno ukazuju na to da je on bez svog znanja konstantno unosio supstancu kojom je neko probao da mu ugrozi život".
Željko Mitrović nije mogao zvanično da potvrdi informaciju da je otrovan, ali je u izjavi za Press nije ni demantovao.
- Ne bih smeo sada da pričam o tim stvarima, jer je u toku istraga, ali je sigurno da ću stvar isterati do kraja. Lekari su uspeli da me vrate u život, broj krvnih zrnaca mi je kao kod tinejdžera i nakon još nekih ispitivanja, za 15 dana, vraćam se u Srbiju. Jedan od prvih radikalnih poteza koje ću napraviti jeste taj da ću sve ljude koji su u ovom trenutku pokazali svoje pravo lice nagraditi, a da će mnogima iz mog najbližeg okruženja biti zabranjen ulaz na Pink - navodi medijski mag.
Intenzivna nega
Izvor Pressa blizak Mitroviću navodi da će se ovom temom dalje baviti policijski organi.
- Željko je šokiran saznanjem da je neko imao nameru da ga otruje i ovu stvar će izgurati do kraja, a nema sumnje da će policija i kasnije pravosudni organi otkriti ko stoji iza ovoga, slobodno može da se kaže - pokušaja ubistva - zaključuje naš sagovornik, koji je insistirao na anonimnosti.
Vlasniku televizije Pink naglo je pozlilo 20. decembra, zbog čega je hitno smešten u Kliničko-bolnički centar „Bežanijska kosa" u Beogradu. Lekari ove ustanove, posle detaljnih pregleda, utvrdili su da Mitrović boluje od retkog oblika anemije, takozvane aplastične anemije, koja zahteva intenzivnu negu i pojačane infuzije kako bi mu se krvna slika stabilizovala. Stručnjaci KBC „Bežanijska kosa" koktelima su uspeli da mu nadoknade drastičan manjak crvenih krvnih zrnaca.
Beogradski lekari Mitroviću su preporučili i oporavak u nekom od evropskih centara, a on je odmah otputovao u specijalnu bolnicu u Nemačkoj. Hematolozi kažu da je aplastična anemija bolest koja se može potpuno izlečiti, ali koja spada u veoma teška oboljenja krvi.
Naš hematolog dr Dragomir Đokić rekao je tada za Press da se radi o izuzetno teškoj bolesti, koja predstavlja oštećenje matične ćelije, odnosno ćelije koja stvara sve ćelije krvi.
- Osoba koja ima ovu bolest je malaksala, ima ubrzano lupanje srca, umara se. Zbog pada leukocita izložena je čestim gljivičnim infekcijama i može imati visoku temperaturu, dok zbog visokih trombocita može imati krvarenja, primera radi, iz nosa, a najopasnije je ako dođe do krvarenja u centralnom nervnom sistemu - rekao je dr Đokić.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.