Mitrović: Sve sam uspeo sam

Izvor: B92, 23.Nov.2011, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitrović: Sve sam uspeo sam

Beograd -- Vlasnik TV Pink Željko Mitrović kaže da je preživeo jednu od najtežih godina - oporavio se od aplastične anemije, konsolidovao firmu i odbranio jahtu od Hrvata.

"Pre šest meseci delovalo je kao da nema nikakve šanse da izađemo iz problema, ali sada je vidljivo da sam uspeo da napravim preokret i zasluge za sve to zaista moram da pripišem prvenstveno sebi", kazao je on za "Blic".

"Bio sam teško bolestan početkom godine, ali sam se izlečio. Nedavno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su mi na pregledima u Nemačkoj radili analize i utvrdili da sam zdrav. Kako sam se oporavio ja, tako se oporavila i kompanija. Sada ulazimo u zonu stabilnog poslovanja, što je na početku godine delovalo kao nemoguće, a ono što sam uradio definitivno je čudo", rekao je vlasnik kompanije Pink.

Isplata honorara

Mitrović tvrdi i da će do 15. decembra isplatiti sve zaostale zarade. Takođe, isplatiće, kako objašnjava, sve zaostale honorare za rijaliti programe kao što su bili Farma ili Dvor.

"Prvo sam uspeo da pobedim opaku bolest, potom da se stabilizujem i da pokrenem brojne reforme u kompaniji, te konačno da veliki minus u obrtnom kapitalu svedem na krajnje podnošljiv. Govoreći u brojevima, imali smo minus od 45 miliona evra u obrtnom kapitalu, a trenutno je sveden na 15 miliona, s tim da će do kraja ovog meseca i taj dug biti reprogramiran i pokriven", objašnjava Mitrović.

"Blic" podseća da je najveći gubitak kompanija Željka Mitrovića imala u segmentima koji se nisu ticali televizijskog biznisa, ali su probleme pravile i Pink Slovenija i Pink Makedonija. Mitrović kaže da su sada i ti delovi Pink imperije pod kontrolom.

"Pink BIH je apsolutno stabilan i profitabilan sistem, kao i Pink M, oni su lideri gledanosti u svojim sredinama, Pink Slovenija i Pink Makedonija se konsoliduju. Srpski Pink kao osnova celog mog poslovnog sistema je imao najveći udar. Sve sam to doživeo kao izazov i podsticaj za kreativne poteze, jer je lako održavati liderske pozicije u stabilnim vremenima i sredinama", ispričao je Mitrović.

On je dodao da radi i po šesnaest - osamnaest sati dnevno. "Bavio sam se najsitnijim detaljima od strateških do programskih. Rekonstruisao sam programsku šemu i dobio više od željenog rezultata", dodao je Mitrović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.