MITROVIĆ: JAHTA (NI)JE MOJA!

Izvor: Kurir, 19.Nov.2010, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MITROVIĆ: JAHTA (NI)JE MOJA!

BEOGRAD - Ne dugujem carinu za jahtu! Zagrebački Jutarnji list objavio je da je Željku Mitroviću zaplenjena jahta „El Bosko V“, i to zbog duga na ime carine i taksi. Međutim, vlasnik televizije Pink tvrdi drugačije. - U vezi sa informacijama koje su objavljene o meni, saopštavam da zaplenjena jahta „El

BEOGRAD - Ne dugujem carinu za jahtu!

Zagrebački Jutarnji list objavio je da je Željku Mitroviću zaplenjena jahta „El Bosko V“, i to zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << duga na ime carine i taksi. Međutim, vlasnik televizije Pink tvrdi drugačije.

- U vezi sa informacijama koje su objavljene o meni, saopštavam da zaplenjena jahta „El Bosko V“ nije moje vlasništvo, već kompanije „El Bosko LTD“ sa Gibraltara, s tim da sam ja jedan od suvlasnika navedene firme - piše u saopštenju.

Ističe se da pomenuta jahta nije zaplenjena, već se nalazi pod carinskim nadzorom zbog postupka koji se vodi protiv hrvatske firme „El Bosko Split“ kao carinskog dužnika. Kako Mitrović navodi, postupak se vodi zbog neispunjavanja uslova za privremeni uvoz robe.

- Hrvatska carina ne traži od mene da platim bilo koji iznos u vezi sa jahtom s obzirom na to da nisam ni učesnik u navedenom carinskom postupku. Postupak protiv firme „El Bosko Split“ nalazi se u fazi odlučivanja od strane nadležnog drugostepenog organa - objasnio je Mitrović.

Jahtu „El Bosko V“, dugačku 32 metra, hrvatske carinske vlasti su zbog dva carinska prestupa zaustavile u septembru, dok je uplovljavala u hrvatske teritorijalne vode iz pravca Crne Gore. Jutarnji list podseća da je Željko Mitrović luksuznu jahtu sa šest kabina i dve palube kupio 2007. godine na „Kroacija bout šouu“ u Splitu, a prema nekim procenama, njena cena je iznosila oko 10 miliona evra.

(K. M.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.