Zbog visokih cijena u Italiji moguć bojkot kupovine tjestenine

Izvor: Capital.ba, 13.Jun.2023, 10:33

Zbog visokih cijena u Italiji moguć bojkot kupovine tjestenine

RIM – Cijena tjestenine u Italiji vrtoglavo raste, što je rezultiralo pozivima na bojkot kupovine. Jedna grupa potrošača poziva na sedmični nacionalni štrajk u kojem se tjestenjina ne bi kupovala, a počeo bi 22. juna. FOTO:Pixabay Vlada je održala krizni sastanak prošlog mjeseca i odlučila da ne interveniše po pitanju cijena. Kako su organizatori štrajka kazali žele vidjeti da li će zadržavanje tjestenine na policama smanjiti cijene, jer je cijena apsolutno nesrazmjerna s troškovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << proizvodnje. Cijene namirnica su u Evropi naglo porasle potaknute većim troškovima energije i radne snage i uticajem ruske agresije na Ukrajinu. Prodavnice i dobavljači su optuženi za pohlepu koja povećava profit, ali ekonomisti kažu da je maloprodajni profit stabilan i da se problem svodi na veće troškove proizvodnje hrane. Osjećajući pritisak, neke vlade u Evropi su ograničile cijene osnovnih namirnica ili su se zalagale za sporazume s trgovinama kako bi se smanjili troškovi. Ta mjera je, kažu stručnjaci, popularna u javnosti, ali zapravo može pogoršati cijene hrane. Italijanska vlada kaže da će pojačati praćenje cijena bližom saradnjom sa 20 regija u zemlji, ali neće nametati ograničenja. Četvoročlane italijanske porodice troše u prosjeku 915 eura više godišnje na namirnice, što je povećanje od skoro 12 posto. Trećina Italijana smanjila je potrošnju u trgovinama, prema anketarima SWG-a, a skoro polovina kupuje u diskontnim radnjama. Klix Чланак Zbog visokih cijena u Italiji moguć bojkot kupovine tjestenine се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

ITALIJANI POZIVAJU NA ŠTRAJK Cena testenine porasla skoro dvostruko od stope inflacije

Izvor: Blic, 13.Jun.2023

Cena testenine porasla je gotovo dvostruko od stope inflacije, a jedna organizacija za zaštitu potrošača poziva na jednonedeljni nacionalni štrajk od 22. juna nakon što je vlada u Rimu nakon sastanka prošlog meseca odlučila da neće intervenisati zbog cena.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.