Zbog štrajka većina vozova ostala u stanicama

Izvor: B92, 09.Dec.2019, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog štrajka većina vozova ostala u stanicama

Pariz -- Problemi u saobraćaju u Francuskoj nastaviće se i danas zbog štrajka zaposlenih u železnicama.

Prethodnih dana većina francuskih vozova ostala je u stanicama.

Zbog štrajka francuskih železnica RATP i pariskih železnica SNCF, 14 linija pariskog metroa je zatvoreno, a funkcionišu samo dve linije na kojima saobraćaju automatizovani vozovi bez vozača, javio je sinoć Rojters.

Kako javljaju francuski mediji, očekuje se da će današnji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dan biti izuzetno težak.

SNCF je savetovao korisnicima da danas izbegavaju bilo kakav izlazak na stanice iz bezbednosnih razloga, zbog mogućnosti stvaranja velikih gužvi.

Saobraćaj na linijama pariskog brzog metroa RER, takodje će biti poremećen, jer će 10 od ukupno 16 linija ostati zatvoreno, preneo je francuski radio "Frans enfo".

Kako bi se izbegli veliki zastoji, tokom dana će za obična vozila biti dozvoljeno da koriste žute trake rezervisane za gradski saobraćaj i taksi, ali sam na prilazima Parizu, ne i u samoj prestonici, saopšteno je iz francuskog Ministarstva saobraćaja.

SNCF i RATP štrajkuju zbog reformi penzionog sistema koje je najavio francuski predsednik Emanuel Makron.

Iz sindikata železnica, koji smatraju da reforma koju predlaže Makron nudi lošije uslove za penzionisanje i primorava odredjene kategorije da rade duže, poručili su da je ključni dan ponedeljak, ali i da su spremni da nastave štrajk do katoličkog Božića.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.