Izvor: Glas javnosti, 22.Nov.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog „duznickog ropstva“ na ulici

SOKOBANJA - Građani Sokobanje, a naročito oni koji dolaze u Opštinski sud, pred zgradom tog suda svakodnevno od 19. decembra prošle godine do danas mogu videti ženu srednjih godina sa velikim nevešto ispisanim transparentom na kojem piše:“Štrajk zbog nezakonitog i nepravilnog rada Opštinskog suda...“

AKO TREBA, DO STRAZBURA

Ostaje mi jedino da tužim sud i državu i pokušam da dokažem da sam nepravedno ostala bez trafike koja je hranila mene i moju >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kćer studenta, jer se starija u međuvremenu udala. To mi savetuje i moj advokat Petar Rančev, koji inače kaže da ćemo posle ovih tužbi ako treba ići i pred sud u Strazburu, kaže Ivanka i nastavlja svoj štrajk.

- Da su odložili izvršenje još samo par sedmica prikupila bih i vratila ostatak duga i nastavila da sa porodicom živim od svoje trafike. Međutim, to nije učinjeno.Sudski veštak nikada nijeni izašao na lice mesta, a trafika koja vredi najmanje oko 4.000 evra, procenio je na vrednost od 950 evra.Uzeli su mi dakle trafiku i 760 evra, koje nisu priznali kao deo vraćenog duga, tvrdi Ivanka.

Naglašava da je podnosila mnoge žalbe i pritužbe na rad Opštinskog suda u Sokobanji.

Žalba ministarstvu

NJene žalbe stizale su i do Ministarstva pravde i Vrhovnog suda, ali odgovarano joj je da u njenom predmetu broj K-98/05 „ nije bilo nezakontosti u radu uda“. Ispada da je sve urađeno „po pravu i zakonu“, ali ja se pitam „gde je pravda“. Pitam i nastavljam da štrajkujem evo već gotovo godinu dana, kaže Ivanka, pitajući se kako nije sramota i opštinske čelnike koji je viđaju pred sudom svaki dan koji nikada nisu zastali da je makar od nje čuju „zašto tu stoji i šta je muči“?

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Ivanka štrajkuje godinu dana

Izvor: Kurir, 22.Nov.2008

SOKOBANJA - Pred zgradom Opštinskog suda svakog dana od 19. decembra prošle godine do danas boravi Ivanka Stanković, držeći veliki i nevešto ispisan transparent na kom piše n“Štrajk zbog nezakonitog i nepravilnog rada Opštinskog suda“.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.