Završen štrajk radnika JKP Čistoća u Novom Pazaru

Izvor: Glas javnosti, 08.Feb.2011, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen štrajk radnika JKP "Čistoća" u Novom Pazaru

NOVI PAZAR - Radnici Javnog komunalnog preduzeća "Čistoća" iz Novog Pazara obustavili su štrajk, nakon što im je gradonačelnik Meho Mahmutović obećao da će im svi zahtevi biti ispunjeni.

U tom preduzaću radnici su štrajkovali šest dana tražeći uplatu razlika neisplaćenih doprinosa, isplatu zaostalih naknada za prevoz, uplatu sindikalne članarine i uplatu jubilarnih nagrada.

Predsednik Samostalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sindikata Ljutvo Mavrić rekao je da je Mahmutović potpisao da će im neisplaćene doprinose uplatiti za 60 dana.

- Ostale naše zahteve će regulisati rukovodstvo firme. Radnici su već izašli na teren. Radićemo u tri smene da očistimo grad - rekao je Mavrić.

U tom preduzeću zaposleno je 250 ljudi, a znatan deo čini nekvalifikovana radna snaga.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.