Zaposleni u TV Čačak prete štrajkom

Izvor: B92, 15.Mar.2012, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaposleni u TV Čačak prete štrajkom

Čačak -- Zaposleni u TV Čačak odlučili su da od vlasnika te televizijske kuće i Radio Čačka zatraže jednokratnu isplatu svih zaostalih zarada ili će stupiti u štrajk.

Zaposleni u ovoj regionalnoj televiziji su na sinoćnjem zboru podsetili da su poslednju platu primili zaključno sa oktobrom, a u Radio Čačku prvi deo zarade za jun prošle godine.

Ova glasila su pre privatizacije funkcionisala kao gradska javna informativna preduzeća. U decembru 2009. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kupio ih je Miloš Bojović, tada učenik četvrtog razreda gimnazije, inače sin poznatog čačanskog biznismena Zorana Bojovića, po početnoj ceni za televiziju od 6,03 miliona i za radio od 6,1 milion dinara.

Novi vlasnik obavezao se da u TV Čačak investirati 1,7, a u Radio Čačak 6,1 milion dinara. Radio Čačak poseduje 101 kvadratni metar poslovnog prostora u centru grada i 60 ari zemlje u obližnjoj Trnavi, gde je nekada bio instaliran srednjetalasni predajnik ove jedne od najstarijih lokalnih radio-stanica u Srbiji.

U Radio Čačku je, od nekadašnih 25 zaposlenih, posle privatizacije ostalo samo četvoro. Porodica Bojović je vlasnik i nedeljnika "Čačanski glas", koji je osnovan pre 80 godina.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.