Zaposleni u Srpskom narodnom pozorištu na ivici egzistenicije, rade za 45.000 dinara: Ćutanje nadležnih tera ih u generalni štrajk

Izvor: Danas, 18.Mar.2024, 20:44

Zaposleni u Srpskom narodnom pozorištu na ivici egzistenicije, rade za 45.000 dinara: Ćutanje nadležnih tera ih u generalni štrajk

Uprava Srpskog narodnog pozorišta i Dragana Milošević, pokrajinska Sekretarka za kulturu, nemi su na zahteve zaposlenih, iako su po Zakonu, kao poslodavac i osnivač, dužni da otpočnu pregovore danom dostavljanja Odluke o stupanju u štrajk, što je prvi put bilo još 28. februara ove godine, saopštavaju iz sindikalne organizacije Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

PSG podržava štrajk zaposlenih Srpskog narodnog pozorišta

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Mar.2024, 19:53

Pokrajinski odbor Pokreta slobodnih građana saopštio je danas da podržava štrajk zaposlenih u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu i apeluje na nadležne da spreče propadanje najstarijeg profesionalnog pozorišta u Srbiji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.