Zakupci sa niškog Kvantaša opet odustali od štrajka, pridružili se “nelegalnim prodavcima” kod Rovčeta

Izvor: JužneVesti.com, 03.Apr.2023, 11:02

Zakupci sa niškog Kvantaša opet odustali od štrajka, pridružili se “nelegalnim prodavcima” kod Rovčeta

Nakon što su više puta odlagali protest i štrajk glađu, koje su najavljivali zbog vanpijačne prodaje, zakupci sa niškog Kvantaša odložili su i blokadu ulaza na parking kod Rovčeta, pridružili se, kako kažu, “nelegalnim prodavcima” i počeli da prodaju robu zajedno sa njima.

Blokadu ulaza na parking kod Rovčeta zakupci sa Kvantaške pijace najavljivali su za noć između nedelje i ponedeljka, od 3 sata. I to su obustavili, a jedan od zakupaca Petar Jovanović kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da će preduzeti novu meru - pridružiće se prodavcima kod Rovčeta. Dodaje da je prva takva noć protekla mirno.

Razlog je što smo se pričom sa nelegalnim prodavcima uverili da su bili na sastanku u Gradskoj kući sa nadležnima i da im je dozvoljeno da prodaju u Rovčetu. Mi smo razočarani i bez nade. Nemamo drugo rešenje osim da se pridružimo nelegalnim prodavcima - navodi Jovanović.

Kažu da je noć protekla mirno; foto: P. J.Tvrdi da je razgovarao sa nadležnima iz Grada i da se uverio da je tamo dozvoljena prodaja dok ne stigne rešenje za plaćanje ulaza na taj parking.

Međutim, iz Grada Niša nisu odgovorili Južnim vestima do objavljivanja teksta na pitanja o tome da li će parking kod Rovčeta biti trajno zatvoren za građane i pretvoren u mesto za prodaju robe na veliko, kao i koliko će naplaćivati takse za to.

Podsetimo, prodavci sa Kvantaša ranije su se požalili da im siva ekonomija donosi gubitke jer vanpijačni prodavci ne plaćaju dažbine, a noću prodaju na veliko po nižoj ceni.

Oni su do sada više puta najavljivali i odlagali proteste, blokadu Bulevara Svetog cara Konstantina, štrajk glađu ispred Gradske kuće, kao i to da neće plaćati takse za ulaz na Kvantaš, ali su od svega toga više puta i odustajali.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.