Zakazali totalni haos, ali na kraju – ništa

Izvor: B92, 14.Maj.2023, 11:02

Zakazali totalni haos, ali na kraju – ništa

Nemački železnički sindikat EVG otkazao je planirani 50-časovni štrajk koji je trebalo da se održi od danas do utorka.

To je saopštio državni železnički operater Dojče ban, navodeći da su se dve strane složile da nastave pregovore.

Kako navodi Rojters, iz Dojče bana je podneta hitna molba radnom sudu u Frankfurtu na Majni, uz tvrdnju da je planirani štrajk ''nesrazmeran i štetan po neumešane treće strane''.

Prema ranijim najavama, štrajk >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je trebalo da počne danas u 22 časa i da potraje do utorka u ponoć, a očekivalo se da će štrajk poremetiti skoro sav putnički i teretni saobraćaj.

Iz sindikata je saopšteno da su nezadovoljni ponudom Dojče bana o povećanju plata za 11 odsto, kao i da traže povećanje od 12 odsto.

Prethodne obustave rada krajem marta i aprila, koje su trajale 24 sata, paralisale su železnički transport u Nemačkoj, što je u velikoj meri uticalo na Dojče ban, dodaje Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.