Za Brezu dogovoreno rešenje, jame Stranjina i Stara upitne

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Sep.2019, 08:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za Brezu dogovoreno rešenje, jame Stranjina i Stara upitne

Rudari u Rudniku mrkog uglja Breza nastavili su proizvodnju prema ranijem planu nakon što je JP Elektroprivreda BiH dogovorila rešenje problema u ovom rudniku.

To je za sarajevski portal Klix rekao predsednik Saveza sindikata radnika rudnika Federacije BiH Sinan Husić, rekavši da su rudari u Brezi kontinuirano radili, a da je nakon jučerašnjeg sastanka proizvodnja danas nastavljena po planiranoj dinamici.

Dodao je da će u Sarajevu danas biti održani sastanci na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kojim će se razmatrati druga šansa za RMU Zenica.

Nakon juče održanog sastanka u Sarajevu dogovoreno je rešenje problema u Brezi s kreditnim zaduženjem, dok je RMU Zenica s jamama Stranjani i Stara jama ostao pod znakom pitanja kada je reč o budućnosti i opstanku.

Rudari u tim jamama štrajkuju glađu,a sedmorica kojima je pozlilo prevezeni su u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NIKO IH NIJE NI POSETIO! Zenički rudari proveli noć u jamama ŠTRAJKUJUĆI GLAĐU! Trojici pozlilo, završili u bolnici! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 11.Sep.2019

SARAJEVO - Rudari rudnika uglja u Zenici proveli su noć u jamama protestujući zbog kašnjenja plata, a zbog toga što je najmanje trojici komorata pozlilo, morale su da intervenišu i ekipe Hitne pomoći. 

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.