ZAPOSLENI U PRODAVNICAMA BORELI U ŠTRAJKU

Izvor: Kurir, 22.Jul.2010, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAPOSLENI U PRODAVNICAMA "BORELI" U ŠTRAJKU

ARANĐELOVAC - Zaposleni u dve prodavnice firme "Boreli" u Aranđelovcu rešili su da podrže generalni štrajk koji je organizovao Štrajkački odbor uprave "Borelija" u Somboru, u odgovoru na poziv hrvatskog "Borova" za dostavljanje ponuda za kupovinu nekretnina u Somboru, izjavio je poslovođa aranđelovačkih prodavnica Milosav Filipović.

On je objasnio da je društveno preduzeće "Boreli" formirano >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << uredbom Vlade Republike Srbije 90-ih godina prošlog veka od delova hrvatskih preduzeća "Borovo" i "Josip Kraš".

Filipović je istakao da je u međuvremenu, preko raznih posrednika, mešetara i "lovaca u mutnom", firma iz Vukovara prodala neke lokale u Srbiji po, kako je rekao, bagatelnim cenama, neprimereno nižim od tržišnih, bez obaveze da kupca uvedu u posed.

Takve slučajeve je, prema Filipovićevim rečima, sudska praksa različito tumačila - od neuzimanja u razmatranje nelegalnih prodaja, preko obustavljanja postupaka, do prinudnog iseljenja. Filipović je podsetio da je "Boreli" sada državno preduzeće, u kome je pokrenut postupak restrukturiranja i da je država već uložila novac u socijalni program pred planiranu privatizaciju.

Agencija za privatizaciju je ranije saopštila da ne može da se prodaje imovina "Borelija", jer bi to bilo u suprotnosti sa Sporazumom o sukcesiji i Uredbom o zaštiti imovine delova preduzeća čije je sedište na teritoriji bivših republika SFRJ.

Potrebno je, kako je objašnjeno, da se prvo postigne sporazum o utvrđivanju udela u kapitalu, a strukturu vlasničkog kapitala utvrđuje Agencija za privatizaciju, na osnovu unete imovine i procene sadašnje vrednosti kapitala, pod uslovom da postoji reciprocitet o primeni Sporazuma o sukcesiji.
Pogledaj vesti o: Nekretnine

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.