Štrajk zaposlenih u Boreliju

Izvor: S media, 22.Jul.2010, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk zaposlenih u Boreliju



Zaposleni u dve prodavnice firme "Boreli" u Arandjelovcu rešili su da podrže generalni štrajk koji je organizovao Štrajkački odbor uprave "Borelija" u Somboru, u odgovoru na poziv hrvatskog "Borova" za dostavljanje ponuda za kupovinu nekretnina u Somboru, izjavio je poslovodja arandjelovačkih prodavnica Milosav Filipović.


On je objasnio >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da je društveno preduzeće "Boreli" formirano Uredbom Vlade Republike Srbije 90-tih godina prošlog veka od delova hrvatskih preduzeća "Borovo" i "Josip Kraš".

Filipović je istakao da je u medjuvremenu, preko raznih posrednika, mešetara i "lovaca u mutnom", firma iz Vukovara prodala neke lokale u Srbiji po, kako je rekao, bagatelnim cenama, neprimereno nižim od tržišnih, bez obaveze da kupca uvedu u posed.

Takve slučajeve je, prema Filipovićevim rečima, sudska praksa različito tumačila - od neuzimanja u razmatranje nelegalnih prodaja, preko obustavljanja postupaka, do prinudnog iseljenja.

Filipović je podsetio da je "Boreli" sada državno preduzeće, u kome je pokrenut postupak restruktuiranja i da je država već uložila novac u socijalni program pred planiranu privatizaciju.

Agencija za privatizaciju je ranije saopštila da ne može da se prodaje imovina "Borelija", jer bi to bilo u suprotnosti sa Sporazumom o sukcesiji i Uredbom o zaštiti imovine delova preduzeća čije je sedište na teritoriji bivših republika SFRJ.

Podeli ovu vest sa prijateljima na FACEBOOK-u klikom na dugme.

Povezane vesti

Novi štrajk kineskih radnika

Francuska: Štrajk kontrolora leta

"Panonka" prodata za 200.000 evra

Obaveštenje Agencije ne obavezuje kupce

Indija: Štrajk zbog poskupljenja goriva

Komentari

Ostavi komentar Nema komentara

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZAPOSLENI U PRODAVNICAMA "BORELI" U ŠTRAJKU

Izvor: Kurir, 22.Jul.2010

ARANĐELOVAC - Zaposleni u dve prodavnice firme "Boreli" u Aranđelovcu rešili su da podrže generalni štrajk koji je organizovao Štrajkački odbor uprave "Borelija" u Somboru, u odgovoru na poziv hrvatskog "Borova" za dostavljanje ponuda za kupovinu nekretnina u Somboru, izjavio je poslovođa aranđelovačkih...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.