Vlada umanjuje plate štrajkačima u pravosuđu

Izvor: Capital.ba, 29.Mar.2024, 16:56

Vlada umanjuje plate štrajkačima u pravosuđu

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske odlučila je na današnjoj sjednici da radnicima u pravosuđu umanji martovske plate zbog štrajka, te naložila Ministarstvu pravosuđa RS da pronađe način da se omogući obračun plata sa manjim brojem sati provedenih na radu i održavanju minimuma procesa rada. Foto: Capital.ba Ministarstvo će u svim institucijama pravosuđa poništiti odluke o utvrđivanju minimuma procesa rada u dijelu koji predviđaju da zaposleni koji učestvuju u štrajku imaju pravo na naknadu plate za vrijeme odsustvovanja sa rada, a koje su suprotne rješenju o utvrđivanju minimuma procesa rada koje je donijelo ovo ministarstvo. Kako je saopšteno iz Vlade RS, preporučeno je Ministarstvu pravde da sudovima koji štrajkuju...
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Vlada RS: Ponuditi tekst sporazuma radi okončanja štrajka u pravosuđu

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Mar.2024

BANJALUKA - Vlada Srpske naložila je Ministarstvu pravde Republike Srpske da nastavi pregovore sa Sindikatom pravosuđa Srpske i ponudi tekst sporazuma, kojim će se stvoriti pretpostavke za dalje pregovaranje i okončanje štrajka u institucijama pravosuđa Republike Srpske.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.