Upravni nadzor rešiće nedoumice, RGZ nije prekršio zakon VIDEO

Izvor: B92, 20.Mar.2019, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Upravni nadzor rešiće nedoumice, RGZ nije prekršio zakon" VIDEO

Beograd -- Tri nedelje traje štrajk u Republičkom geodetskom zavodu, kraj prekida rada se ne nazire, a u katastar je došao i upravni nadzor, da reši problem.

Štrajkači traže prijem kod premijerke Ane Brnabić. Problem je obačun plata, zbog koga su pre tri meseca obustavili rad.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pre tri dana je imenovalo upravni nadzor.

"Rukovodstvo RGZ podržava rad ovog tela, jer nam je želja da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << konačno uklone sve nedoumice i reši problemi", u ime RGZ priča Maja Radović.

Prema njenim rečima, rukovodstvo RGZ-a nijednog trenutka nije porekšilo potpisan sporazum o prekidu štrajka od 21. januara.

"RGZ, uprkos pritiscima, neće kršiti Zakon o platama državnih službenika. Novi obračun plata je urađen prema zakonu. Problem je nastao zbog toga što neke službe RGZ nisu dostavile potrebnu dokumentaciju, pa zbog toga jednom manjem broju zaposlenih nisu uvećane zarade. I to se rešava u hodu. Osobe koje su u štrajkusame u svojim rukama drže ključ svojih plata", objašnjava Radovićeva.

Protiv predstavnika štrajkačkog odbora su podnete krivične prijave zbog blokade instucije. Radovićeva je navela primer četiri službe u "27. marta". Blokadom pisarnice onomogućen je rad za četiri opštine u kojima živi 800.000 ljudi.

Više u video-prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.