Izvor: S media, 22.Avg.2012, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unija sindikata prosvetara ne odustaje od štrajka upozorenja

Unija sindikata prosvetnih radnika ne odustaje od najavljenog štrajka upozorenja 3. septembra, izjavio je predsednik tog sindikata Dragan Matijević.

"Škole iz Unije sindikata prosvetnih radnika 3. septembra neće raditi, ali će učitelji prvog razreda primiti decu u skolu", kazao je Matijević agenciji Beta.

On je najavio da će Unija sindikata prosvetnih radnika održati u sredu, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << 29. avgusta konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o štrajku upozorenja.

Prema njegovim rečima, taj sindikat danas je održao konferenciju uz učešće svojih članova iz cele Srbije na kojoj je bilo reči o ključnim prolemima u prosveti.

Unija sindikata prosvetnih radnika, kao i još tri sindikata obrazovanja, traži povećanje plata u prosveti, isplatu jubilarnih nagrada i otpremnina.

Predstavnici sindikata obrazovanja ranije danas su se u Vladi Srbije sastali sa ministrom prosvete i nauke Žarkom Obradovićem i predstavnicima Ministarstva finansija. Taj sastanak je završen bez konkretnog dogovora o povećanju plata i uz najavu da će se iduće sedmice ponovo sastati. Opširnije OVDE.

Ministar Žarko Obradović kazao je da će naredni sastanak biti održan iduće srede ili četvrtka kada će biti "stavljeno na papir ono šta je mogućnost države do kraja 2012. i finansijske projekcije za 2013. godinu".

(Beta)

FOTO: infobiro

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.