U zatvor zbog štrajka

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jul.2010, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U zatvor zbog štrajka

Snežana Veličković, predsednica podružnice Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) u vranjskom "Jumku", presudom Osnovnog suda u Vranju osuđena je na kaznu zatvora u trajanju od šest meseci, uslovno na godinu dana.

U obrazloženju presude navedeno je da je Snežana Veličković 31. oktobra 2007. godine bila na čelu 300 radnika "Jumka" koji su zauzeli deveti sprat Upravne zgrade te firme, kao i da, pored intervencije policije, nisu dozvolili direktoru i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << njegovom zameniku da 12 sati izađu iz kancelarija.

Predsednica ASNS-a Ranka Savić izjavila je novinarima da je "malo reći da je ovo skandal".

- Štrajk je bio zakonski najavljen i danas se pokazalo da su zahtevi bili ispravni, ali je sve to tužiocu iz Vranja bio povod za prijavu, a sudu da izrekne presudu kakvu ne poznaje sindikalni pokret u Srbiji - kaže Savićeva.

Predsednica beogradske centrale ASNS dodala je da su Veličkovićeva i 300 radnika "Jumka" na taj način želeli da izraze nezadovoljstvo što ih je tadašnje rukovodstvo firme guralo "u naručje sada već propale konfekcije 'Zamber'".

- Zato ćemo se žaliti Apelacionom sudu u Nišu, a već danas ćemo biti primljeni u Ministarstvu pravde da i tamo izrazimo naš revolt i odbranimo pravdu - ističe Savićeva.

Podsećanja radi, Veličkovićeva je revoltirana zbog "Zambera" htela da skoči sa devetog sprata, ali ju je policija u poslednjem trenutku sprečila.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.