U Uljanik mogu samo radnici brodogradilišta, 600 radnika kooperanata ostalo vani

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Mar.2019, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Uljanik mogu samo radnici brodogradilišta, 600 radnika kooperanata ostalo vani

PULA - Drugi dan štrajka, u koji su jučer zajednički stupila sva tri sindikata koja djeluju u Uljaniku, započeo je relativno mirno.

Na ulazu Uljanika su redari štrajkaškog odbora koji od 4 sata ujutro kontroliraju ulaz. Ulaz je omogućen samo radnicima Uljanika, štrajkaški odbor prisutan je cijelo vrijeme i na taj način onemogućen je ulazak kooperantima koji rade na polarnom kruzeru, piše Regional Express.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << />
Kako javlja Regional Express, vani je ostalo oko 600 radnika kooperanata koji su jutros pokušali ući u krug brodogradilišta, no pušteni su samo zaštitari koji borave na kruzeru.

Upute radnicima su jasne. Štrajk se odvija na radnim mjestima i dalje prema odlukama i pozivima štrajkaškog odbora. Radnicima će ulaz biti omogućen samo na jednom mjestu, a automobilima je ulaz zabranjen.

Iako se nagađalo da će radnici možda cijelu noć ostati u Uljaniku, oni su nakon radnog vremena ipak otišli kući, no jutros su ponovno zauzeli brodogradilište.

U jutarnjim satima u planu je sastanak štrajkaškog odbora nakon čega će izvijestiti javnost o daljnjim aktivnostima.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.