U Nemačkoj najavljen novi haos

Izvor: B92, 11.Maj.2023, 11:11

U Nemačkoj najavljen novi haos

Nemački železnički sindikat EVG najavio je danas novi 50-časovni štrajk koji će biti održan od nedelje do utorka.

Na taj korak odlučili su se jer se pregovori o platama sa nacionalnom železničkom kompanijom Dojče ban i oko 50 drugih železničkih kompanija odugovlače bez rešenja.

Obustava rada koja će početi u 20 časova u nedelju i završiti se u 22 sata u utorak, biće poslednji u talasu štrajkova u nekoliko evropskih zemalja zbog rastuće inflacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja je povećala troškove života, prenosi Rojters.

EVG je saopštio da je još jedan štrajk "neizbežan" jer se napredak u pregovorima postiže presporo.

Dojče ban je izrazio nezadovoljstvo zbog ovog poteza, nazvavši ga "nesrazmernim" jer nastoji da se približi zahtevima EVG-a i poveća svoje ponude za plate.

Sindikat EVG, koji pregovara u ime 230.000 radnika, uključujući 180.000 u Dojče banu, traži povećanje plata od 12 odsto ili najmanje dodatnih 650 evra mesečno.

Dojče ban je ponudio 10 odsto za radnike sa nižim i srednjim primanjima i 8 odsto za radnike sa višim primanjima, kao i dalje postepeno povećavanje. U martu i u aprilu sindikati EVG i Verdi organizovali su štrajkove upozorenja širom Nemačke, koji su, pored autobusa i vozova, pogodile aerodrome i luke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Nemačkoj poziv na novi dvodnevni štrajk u železničkom saobraćaju

Izvor: Danas, 11.Maj.2023

Nemački sindikat železničara EVG pozvao je danas na novi dvodnevni štrajk u železničkom saobraćaju koji treba da izvrši pritisak na pregovore o platama u kontekstu jake inflacije.

Nastavak na Danas...

Najavljen novi štrajk nemačkih železničara: Trajaće 50 sati, evo kada počinje

Izvor: Blic, 11.Maj.2023

Nemački železnički sindikat EVG najavio je danas novi 50-časovni štrajk koji ce biti održan od nedelje do utorka, jer se pregovori o platama sa nacionalnom železničkom kompanijom "Dojče ban" i oko 50 drugih železničkih kompanija odugovlače bez rešenja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.