Turska: Sindikati pozivaju zemlju u štrajk

Izvor: Vostok.rs, 15.Maj.2014, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Sindikati pozivaju zemlju u štrajk

15.05.2014. -

Najveće sindikalne organizacije u Turskoj su objavile jednodnevni štajk u celoj zemlji povodom požara u rudniku grada Soma, u kom su poginula 282 čoveka.

Prema rečima rukovodstva sindikata, nedavna privatizacija rudarske industrije u zemlji je uticala da uslovi rada rudara budu još teži i opasniji po život. Šef Konfederacije revolucionarnih radničkih sindikata Turske Arzu Čerkezoglu je pozvao stanovnike glavnog grada Ankare da se obuku u crno i u maršu prođu do ministarstva rada.

Izvor: Glas Rusije, foto: REUTERS/Osman Orsal    
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ko je odgovoran za tragediju rudara u Turskoj

Izvor: Politika, 16.Maj.2014, 16:02

Nesreća u rudniku uglja Soma, najveća u istoriji zemlje, otvorila je pitanje odgovornosti resornih ministara i premijera ..Istanbul – Turska nad grobovima oplakuje tragičnu sudbinu nekoliko stotina rudara, dok vodeći sindikati održavaju štrajk i pozivaju vladu i poslodavce da pooštre mere bezbednosti...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.