Trinaesti dan totalnog haosa

Izvor: B92, 17.Dec.2019, 08:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trinaesti dan totalnog haosa

Pariz -- Štrajk francuskih železničara koji se protive penzionoj reformi danas ulazi u 13. dan, a vlada ostaje odlučna da nastavi sa realizacijom svojih planova.

Za dana je najavljena nova runda protesta širom Francuske, a vodeći sindikati žele da nastave štrajk i tokom božićnih praznika.

U štrajku učestvuje većina zaposlenih u javnom sektoru, uključujući zaposlene u železnici, školama, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bolnicama, koji strahuju da će morati da rade duže a za niže penzije.

U pariskom regionu vlasti su juče ujutro registrovale rekordnu gužvu u saobraćaju sa kolonama ukupne dužine 630 kilometara. U Parizu su saobraćale samo dve metro linije koje koriste automatske vozove bez vozača. Ostalih 14 linija metroa saobraća delimično ili ne saobraća uopšte.

Ne radi ni većina regionalnih i nacionalnih vozova, a poremećaja ima i u medjunarodnom železničkom saobraćaju, prenosi AP.

Odvojeni protest juče su pokrenuli i vozači kamiona, koji su blokirali puteve širom Francuske tražeći veće plate i bolje uslove rada.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ŠTRAJK ŽELEZNIČARA U FRANCUSKOJ ULAZI U 13. DAN: Ovakvo stanje može da se nastavi i tokom praznika, a vlada radi po svom

Izvor: Kurir, 17.Dec.2019

Štrajk francuskih železničara koji se protive penzionoj reformi danas ulazi u 13. dan, a vlada ostaje odlučna da nastavi sa realizacijom svojih planova.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.