Tihanovska: Opozicija u Belorusiji neće odustati u slučaju neuspeha štrajka

Izvor: Beta, 22.Okt.2020, 18:09

Tihanovska: Opozicija u Belorusiji neće odustati u slučaju neuspeha štrajka

Liderka beloruske opozicije Svetlana Tihanovska izjavila je danas da opozicija neće odustati od zahteva odlaska predsednika Aleksandra Lukašenka sa vlasti i u slučaju neuspeha njenog poziva na generalni štrajk."Verujem da se ne može menjati volja beloruskog naroda. Čak i ako ne uspemo ili ne postignemo efekte koje želimo, ljudi će tražiti druge načine borbe i druge načine protesta. Ne odustajemo", rekla je Tihanovska u intervjuu za Frans pres.Tihanovska uputila je 13. oktobra ultimatum Lukašenku, kojem je dala rok do 25. oktobra da se povuče sa vlasti, a ako se ne povuče, ona će pozvati na još veće proteste i generalni štrajk.Opozicija u Belorusiji traži odlazak Lukašenka, koji je na vlasti od 1994. godine, posle predsedničkih izbora održanih 9. avgusta.Tihanovska je Lukašenku dala rok da ode sa vlasti, okonča nasilno proterivanje demonstracija i oslobodi sve "političke zatvorenike"."Ako zahtevi ne budu ispunjeni do 25. oktobra, cela zemlja će mirno izaći na ulicu. A 26. oktobra će biti nacionalni štrajk svih preduzeća, svi putevi će biti blokirani, a prodaja u državnim radnjama će propasti", rekla je tada ona.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Tihanovska: Opozicija u Belorusiji neće odustati u slučaju neuspeha štrajka

Izvor: Danas, 22.Okt.2020

Liderka beloruske opozicije Svetlana Tihanovska izjavila je danas da opozicija neće odustati od zahteva odlaska predsednika Aleksandra Lukašenka sa vlasti i u slučaju neuspeha njenog poziva na generalni štrajk.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.