Televizija Čačak u stečaju

Izvor: RTS, 24.Jul.2012, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Televizija Čačak u stečaju

Doneto rešenje o otvaranju stečaja nad TV Čačak. Zaposleni tvrde da je pokretanje stečaja nezakonito.

Privredni sud u Čačku doneo je rešenje o otvaranju stečajnog postupka nad TV Čačak, zbog trajnije nesposobnosti plaćanja, saopštio štrajkački odbor te televizije.

Rešenje o stečaju sud je doneo je na predlog jednog od poverioca - firme "Pro Vižn" iz Beograda za neizmireni dug od 871.781 dinara.

Sindikat te televizije je tokom poslednje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kontrole Agencije za privatizaciju 18. jula zatražio raskid kupoprodajnog ugovora sa predstavnikom većinskog vlasnika Zoranom Bojovićem zbog četiri zaostale plate i dugovanja firme u iznosu od 28 miliona dinara, kao i teške situacije u kojoj se ta televizija nalazi nakon privatizacije.

Predlog o pokretanju stečaja podnet je 20. jula, rešenje je doneto 23. jula, a uručeno danas.

Član štrajkačog odbora Olgica Rakić rekla je na konferenciji za novinare  da je stečajni upravnik Aleksije Kaluđerović došao u tu televiziju, nakon što je Privredni sud u tom gradu za tri dana otvorio stečjani postupak, i saopštio zaposlenima da im prestaje radni odnos.

Rakićeva je istakla da su članovi štrajkačkog odbora i sindikat obavestili Agenciju za privatizaciju o trenutnim dešavanjima na toj televiziji, koje su ocenili kao "pravno nasilje".

"Stečajni postupak je uveden ekspresno, za samo tri dana, od strane Privrednog suda, i odmah je postavljen stečajni upravnik, iako je za TV trenutno nadležna Agencija za privatizaciju", rekla je Rakićeva.

Pravni zastupnik Granskog sindikata novinara Srbije advokat Nenad Cvjetićanin iz Beograda poslao je pisano saopštenje TV Čačak u kome ocenjuje da je pokretanje stečaja na toj televiziji nezakonito.

"Rešenje o pokretanju stečaja u TV Čačak je nezakonito, te bi Agencija za privatizaciju, kao jedina aktivno legitimna strana u ovome postupku morala podneti žalbu na isto, kako bi u zakonskom roku bilo ukinuto", navodi se u pismu advokata Cvjetićanina u koje su novinari imali uvid.

Štrajk svih zaposlenih na TV Čačak počeo je 25. juna zbog neisplaćenih zarada i doprinosa za februar, mart, april i maj 2012. godine.

TV Čačak ima 26 stalno zaposlenih radnika i četiri honorarna saradnika.

Osnovana je 1999. godine kao opštinsko javno preduzeće, a privatizovana je 2009. godine kada je na aukciji zvanično kupio Miloš Bojović koji je tada bio učenik četvrtog razreda čačanske gimnazije, a kasnije je vlasništvo preuzeo njegov otac, čačanski biznismen Zoran Bojović.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.