Student: Nisam vređao profesora

Izvor: B92, 08.Dec.2012, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Student: Nisam vređao profesora

Beograd -- Student Filološkog fakulteta Marko Jovanović kaže da nikada ni na koji način nije uvredio i omalovažavao profesora Bašara Ibrahima el Hadlu već je bilo obrnuto.

Marko kaže da je žrtva profesora još od početka studija.

Juče je profesor Bašar Ibrahim el Hadl stupio u štrajk glađu zbog, kako je rekao, mobinga studenta.

Marko Jovanović, sada student četvrte godine arapskog jezika tvrdi da nikada nije vređao svog profesora. Profesor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je za B92 rekao da ga je student pslovao i vređao po nacionalnoj osnovi, što Jovanović negira.

"Sama činjenica da ja studiram arapski jezik je dokaz da ja nemam nikakvog razloga da lektora vređam po nacionalnoj osnovi. Dokaz da lektora Bešara nisam vređao a da je sa druge strane on mene vređao i fizički nasrtao na mene, zabranjivao mi prisustvo predavanjima, je rešenje disciplinske komisije Fakulteta kojom sam ja oslobođen odgovornosti", kaže Marko.

Podrška ostalih studenata profesoru Bašaru po Marku je čista manipulacija. U zamenu za to, po njegovim rečima dobijaju povlašćen tretman.

"Za podršku koju pružaju lektoru dobijaju povlašćen tretman o čemu svedoši činjenica da je prošle godine svim studentima dao dodatne bodove za aktivnosti osim meni koga je odbio da pita i kome nije dao nijedan bod", nastavlja svoju priču student Marko Jovanović.

Sukob između profesora i lektora počeo je kada se Marko vratio iz Kuvajta gde je usavršavao jezik. Profesor Bašar mu je to navodno zamerio ali ni sam Marko ne zna zbog čega, a polednji sukob desio se u ponedeljak.

"Pred početak predavanja lektor Bešar je od mene tražio da napustim učionicu, kada sam to odbio otišao je po obezbeđenje, posle se vratio i rekao svim studentima da izađu, a mene je zaključao", rekao je Marko.

On tvrdi da ima podršku svih ostalih studenata i studentskog parlamenta. Istrajan je u borbi da dokaže da je sve što je rečeno protiv njega čista izmišljotina. U međuvremenu, profesor Bašar prekinuo je štrajk. Postignut je dogovor da će od sada njegova predavanja nadgledati još jedan profesor i voditi računa da se nastava odvija nesmetano.
Pogledaj vesti o: Zakon o mobingu

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.