Striming servisima došao kraj zbog štrajka u Holivudu?

Izvor: B92, 28.Jul.2023, 10:19

Striming servisima došao kraj zbog štrajka u Holivudu?

Striming divovi se oslanjaju na stalan tok novog sadržaja kako bi privukli pretplatnike, ali sada su u nevolji.

Generalni štrajk u Holivudu koji je počeo sredinom jula mogao bi da znači kraj gledanja binge-watchinga (ili maratonskih serija) na popularnim servisima za strimovanje.

Industrijski posmatrači predviđaju da će kompanije kao što su Netfliks i Dizni + početi da puštaju serije po nedeljnom rasporedu, kao što to, na primer, čini njihov tradicionalni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rival HBO.

To bi im omogućilo da protežu serije koje imaju na zalihama dok im ne ponestane zaliha, piše The Times.

Podsetimo, posle scenarista, najveći američki sindikat filmskih i televizijskih glumaca i drugih medijskih ličnosti SAG-AFTRA stupio je u štrajk. To je najveći štrajk koji je Holivud video u poslednjih 40 godina.

Sindikat zahteva pravičniju podelu dobiti i bolje uslove rada od striming platformi.

Kada ćemo videti nastavak Stranger Things?

Među štrajkačima su i autori hit serija kao što su Stranger Things, The Handmaid's Tale i The Last of Us. Kantar, vodeći istraživač tržišta, rekao je da bi protest mogao biti štetan za gigante striminga, koji se oslanjaju na stalan tok novog sadržaja kako bi privukli pretplatnike.

Više od 40 odsto gledalaca kao glavni razlog za odabir određene usluge navodi najnovije serije i filmove u ponudi. Neki servisi za striming su već počeli da se približavaju objavljivanju na nedeljnoj bazi. Tako su već objavili ranije sezone popularnih serija u blokovima, kako bi osigurali da pretplatnici plaćaju svoje mesečne naknade dok čekaju nove epizode.

Streaming divovi mogli bi da se obrate svojim arhivama

Dominic Sunnebo, globalni direktor za uvid u potrošače u Kantaru, navodi Netflik i špansku seriju House of Cards kao primere. Amazon Prime Video i Disnei+ usvojili su istu taktiku sa serijom Prstenovi moći, prekuelom Gospodara prstenova, i Lokijem. Sunnebo očekuje da će se ova promena fokusirati na najpopularnije programe.

"Oni tamo imaju veći uticaj jer je potražnja za tim emisijama ogromna u poređenju sa manjim naslovima. To im može pomoći da prebrode ovaj težak period“, smatra on. On takođe predviđa da se korisnici mogu kretati sa platforme na platformu i da bi giganti za striming mogli početi da se fokusiraju na svoje arhive. Tamo se očekuje promocija dobro poznatih Prijatelja ili Igre prestola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.