Štrajkuje katastar

Izvor: JUGpress.com, 24.Dec.2018, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajkuje katastar

LESKOVAC

Zaposleni Službe za katastar nepokretnosti u Leskovcu od jutros su u štrajku, pridružujući se tako  kolegama u ostatku Srbije. Pregovori sindikata Republičkog geodetskog zavoda sa poslodavcem, pred Agencijom za mirno rešavanje sporova, okončani su pre sedam dana, ali je sve ostalo >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << samo na zaključku, pa je obustava rada jedini način da se do ispunjenja zahteva dodje, navodi se u saopštenju.

Dobra volja i namere sindikata i pregovaračkog tima, da se u dijalogu reše sporta pitanja, nije naišao na adekvatan tretman kod poslodavca. Razgovori sa predstavnicima RGZ-a i pojedinih ministarstava, i pored visokom stepena razumevanja, nisu rezultirali konkretnim i neophodnim odlukama. Stav sindikata i štrajkačkog odbora, da se stvari rešene mediajcijom, je, izgleda, neko prepoznao kao odraz slabosti i neodlučnosti. U odsustvu drugih mogućnosti, obustava rada je jedino rešenje, stoji u saopštenju.

I pored vidljivih poboljšanja u poslovanju i postizanju veće efikasnosti u radu Republičkog geodetskog zavoda, napretku Srbije na rang listi Svetske banke i liderskoj poziciji o oblasti uspostavljanja E-uprave, problemi koji prate zaposlene u poslednjih 15 godina, sve su veći i teži. Najočigledniji primer je primena odluke o povećanju zarada u javnom sektoru, koja je u RGZ-u dovela do smanjenja primanja većini zaposlenih.Slična situacija će se verovatno dogoditi i kod narednog povećanja, 2019. Godine, Povećanje kvaliteta usluga i obima posla, umesto da bude nagradjeno, kažnjava se. Takva situacija nije prihvatljiva za sindikate i njihove članove, a odluka o štrajtu doneta je nakon dugog perioda apelovanja na poslodavca da zahteve zaposlenih reši, stoji u saopštenju.  Odluka o obustavi rada biće na snazi do ispunjenja zahteva.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.