Štrajkuje glađu 40 radnika Ratka Mitrovića

Izvor: Kurir, 11.Apr.2012, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajkuje glađu 40 radnika Ratka Mitrovića

Traže da im vlasnik isplati zaostale zarade i doprinose od 2009. godine

KRAGUJEVAC - Oko 40 radnika građevinskog preduzeća "Ratko Mitrović" započelo je štrajk glađu u Upravnoj zgradi tražeći da im vlasnik isplati zaostale zarade i doprinose od 2009. godine.

Predsednik Samostalnog sindikata Predrag Radović rekao je da je isplata dugovanja ključni zahtev i da će se tek po ispunjenju tih zahteva radnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << razići. Radović je kazao da se svakom radniku duguje po otprilike 130.000 dinara i da je preduzeće u kojem je pokrenut stečaj imalo 110 zaposlenih.

Vlasnik preduzeća "Ratko Mitrović" je Dragoljub Pantić. Pantić na proteste odgovara da je sve što rade radnici vezano za štrajk nezakonito, da je sindikat nepostojeći i da ometaju zaposlene u Upravnoj zgradi.

Pantić je na novinarsko pitanje šta je sa potraživanjima radnika naveo da će "sve to da reši stečajni upravnik."

Radnici građevinskog preduzeća "Ratko Mitrović" iz Kragujevca, koji su ostali bez posla nakon stečaja preduzeća, obraćali su se 3. aprila za pomoć i ambasadoru delegacije EU u Srbiji Vensanu Dežeru.

U pismu Dežeru se navodi da je preduzće namerno uništeno i da su zbog toga radnici ostali bez posla.

Građevinsko preduzeće "Ratko Mitrović" je privatizovano u maju 2007. godine, kada je preduzeće "Neimar" koje se bavilo istom delatnošću kupilo većinski paket akcija. Sindikat ukazuje i na to da su plate radnika bile minimalne i neredovne, oni su premeštani iz jednog u drugo preduzeće, a doprinosi nisu plaćani od januara 2009. godine.

Nakon stečaja 19. marta ove godine, 110 radnika GP Ratko Mitrović je dobilo otkaz od stečajnog upravnika.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.