Štrajkački odbor: Kisić Tepavčević obećala da će se uključiti u rešavanje spora sa ...

Izvor: Beta, 21.Jun.2021, 17:22

Štrajkački odbor: Kisić Tepavčević obećala da će se uključiti u rešavanje spora sa ...

Predstavnici Štrajkačkog odbora fabrike Fijat plastik, čiji radnici štrajkuju od februara, zadovoljni su današnjim razgovorom sa ministarkom rada Darijom Kisić Tepavčević koja im je obećala da će se uključiti u rešavanje spora sa poslodavcem.Član Štrajkačkog odbora Bojan Božović je posle sastanka rekao agenciji Beta da su u Ministarstvu rada izrazili volju da se reše problemi uz uključivanje Ministarstva i lični angažman ministarke Kisić Tepavčević.Sastanak je održan na poziv ministarke rada kojoj je Štrajkački odbor prošle sedmice uputio otvoreno pismo u kome je izrazio očekivanje da se uključi u rešavanje problema radničkih prava.Na sastanku su, kazao je Božović, osim ministarke učestvovali načelnici Inspekcije rada i Agencije za mirno rešavanje sporova, pomoćnik ministra i stručnjaci za radno pravo."Ministarka je obećala da će da kontaktira fabriku Fijat plastik u cilju rešavanja spora. Ne znamo tačno na koji način će problemi biti rešavani, ali ćemo o tome, kazali su nam, biti obavešteni pošto bude obavljen razgovor sa poslodavcem", rekao je Božović.On je rekao da je na sastanku izraženo čudjenje zato što je, kako su ocenili, nastao "veliki problem zbog malo para".Predstavnici Štrajkačkog odbora su ukazali na to da vode četvri štrajk zbog niskih zarada i stalnog kršenja radnog zakonodavstva od strane poslodavca.Štrajk u Fijat ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarka rada posreduje u pregovorima štrajkača Fijat plastika i menadžmenta

Izvor: N1 televizija, 21.Jun.2021

Epilog sastanka predstavnika Štrajkačkog odbora "Fijat plastika Kragujevac" i ministarke rada Darije Kisić Tepavčević u Ministarstvu rada u Beogradu je da će ministrarka posredovati u pregovorima sa poslovodstvom Fijata.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.