Štrajk zaustavio vozove u Francuskoj

Izvor: B92, 03.Dec.2023, 14:01

Štrajk zaustavio vozove u Francuskoj

Jučerašnji štrajk radnika francuske železnice doveo je do ometanja saobraćanja vozova širom Francuske, javila je televizija BFMTV.

Vozovi na severu Francuske nisu saobraćali na relaciji Kale-Dankirk, dok je železnički saobraćaj u Normandiji bio ograničen na relacijama Pariz-Truvil i Avr-Fekan, kao i iz pravca Rena.

Četvrtina vozova zaustavljena je na jugoistoku zemlje.

Štrajk je uticao i na regiju Grand Est, a vozova nije bilo na relaciji između >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Remsa i Dižona. Ograničenja železničkog saobraćaja na snazi su u Akvitaniji, naročito u Poatu-Šarantu, prenose Nezavisne novine.

Vozovi su neometano saobraćali jedino u Bretanji.

Štrajk je organizovan zbog nezadovoljstva radnika usled niza problema, uključujući nedostatak zaposlenih i radnih mesta i redovnog odbijanja zahteva za godišnji odmor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.