Izvor: Novine novosadske, 06.Sep.2012, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk upozorenja u JKP Stan

Sindikat Nezavisnost JKP “Stan” jutros je u krugu preduzeća organizovao jednosatni štrajk upozorenja zbog neisplaćenih plata.
Sindikat kaže da se zaposlenima isplaćuje cena rada koja je skoro upola manja od one koja je precizirana kolektivnom ugovorom. Takođe, već mesecima oko 130 zaposlenih prima minimalnu zagarantovanu zaradu.
Štrajk, kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << saopšteno, predstavlja poziv da se kroz otvoreni dijalog sa nadležnima u gradu počne rešavati “jedan ozbiljan problem koji nije od juče i koji se ne može još dugo zataškavati i zanemarivati”. Prema rečima članova “Nezavisnosti”, JKP Stan već duže vreme ima velike probleme u poslovanju. Dodatnu zabrinutost kod zaposlenih izazivaju stalne neizvesnosti oko isplata zarada i kašnjenja isplata putnih troškova.
Radnici traže isplatu zaostalih plata ili će stupiti u generalni štrajk.

Nastavak na Novine novosadske...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JKP Stan: Zadovoljni učinkom štrajka upozorenja

Izvor: Novine novosadske, 06.Sep.2012

Članovi sindikata “Nezavisnost” Javno komunalnog preduzeća “Stan” u Novom Sadu održali su danas jednosatni štrajk upozorenja, tražeći poštovanje kolektivnog ugovora i isplatu ličnih dohodaka u skladu sa tim dokumentom.. Predsednik štrajkačkog odbora i poverenik sindikalne organizacije...

Nastavak na Novine novosadske...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.